شیشه صنعتی

ساخت شیشه لمینت

ساخت شیشه لمینت

طراحی و تولید شیشه های لمینت باعث ایجاد تغییرات شگفت انگیزی در صنعت ساختمان و طراحی مدرن شد. این محصول با برخورداری از دو ویژگی شفافیت خیره‌کننده و استحکام فوق‌العاده، در مدت زمان کوتاهی، طرفداران بسیار زیادی پیدا کرد. ساخت شیشه لمینت یکی از جذاب ترین و پر زحمت ترین کارها است که بایستی طبق یک سری استاندارد های خاص و با استفاده از تجهیزات مخصوص انجام شود.

بررسی مرحله به مرحله فرایند ساخت شیشه لمینت

آشنایی با شیشه لمینت

قبل از شروع به توضیح در رابطه با فرایند ساخت شیشه لمینت بهتر است تا با خود این محصول آشنا شوید. در واقع شیشه های لمینت یک نوع پیشرفته از شیشه ها هستند که برای ساختن آن ها از ترکیب لایه های متعدد از شیشه ها همراه با یک لایه میانی پلیمری استفاده شده است. لایه میانی شیشه های لمینت یا همان لایه پلیمری از جنس پلی‌وینیل بیوترال (PVB) یا اتیل وینیل استر یا سایر مواد با ویژگی های مشابه ساخته می ‌شود.

متریال ساخت شیشه لمینت

حال که با کاربرد ها و مزایای استفاده از شیشه های لمینت آشنا شدید، بهتر است تا وارد مراحل ساخت این شیشه ها شویم. شیشه های لمینتی از مواد اولیه خاص تشکیل شده اند. در واقع ویژگی ها و مشخصه های اصلی این شیشه ها به طور مستقیم به مواد اولیه و متریال ساخت آن ها بستگی دارد. متریال ساخت شیشه های لمینت عبارت اند از:

  • شیشه

شیشه به عنوان ماده اصلی و مهمترین عنصر در ساخت شیشه لمینت شناخته می شود. برای تولید این محصول از شیشه های متعددی استفاده می شود. شیشه ویژگی های مکانیکی و شفافیت مورد نیاز برای این محصول را فراهم می کند.

  • لایه میانی پلیمری (PVB، EVA و…)

یکی از اصلی ترین دلایل تمایز بین شیشه های لمینت با سایر انواع شیشه های دیگر، لایه میانی پلیمری آن ها است. این لایه در بین دو لایه شیشه قرار می گیرد. لایه پلیمری علاوه بر آن که عایق بسیار مناسبی برای حرارت و صدا است، هنگام شکستن شیشه جلوی پخش آن را می گیرد. به همین دلیل نیز از آسیب به افراد و محیط اطراف پیشگیری می کند.

  • مواد افزودنی

امروزه در ساخت شیشه لمینت برخی مواد افزودنی مانند لایه ‌های تقویت‌کننده به ساختار شیشه لمینت افزوده می شوند. این کار باعث می شود تا محصول نهایی از مزایا و ویژگی های بیشتری برخوردار شود. نوع مواد افزودنی، تعداد و میزان آن ها بسته به هر تولید کننده ای متفاوت است.

مراحل ساخت شیشه لمینت

طراحی شیشه لمینت و ساخت آن طی یک سری فرایند های چند مرحله ای و پیچیده انجام می شود. برای این کار انواع مختلفی از دستگاه ها و تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین تولید شیشه های لمینت با توجه به جدید ترین و بروز ترین استاندارد ها انجام می شود. در ادامه قصد داریم مراحل ساخت شیشه لمینت را به طور کامل و جامع برای شما توضیح دهیم.

انتخاب و تهیه شیشه

اولین و شاید بتوان گفت مهم ترین مرحله در ساخت شیشه لمینت، انتخاب و تهیه یک شیشه مناسب است. همانطور که قبلا نیز گفتیم، شیشه به عنوان اصلی ترین ماده اولیه برای ساخت این محصول شناخته می شود. هر چقدر شیشه با کیفیت تری برای تولید لمینت استفاده شود، کیفیت محصول نهایی نیز به همان میزان بهتر خواهد شد.

برای این کار در ابتدا، بر اساس نیاز های پروژه، نوع شیشه مورد نیاز مشخص می‌شود. در واقع تکنسین ها در این مرحله در بین انواع شیشه های مختلف مانند شیشه صاف، شفاف، ضد حریق یا حتی شیشه ‌های با خصوصیات خاص مثل مقاومت به اشعه UV یک شیشه را انتخاب می کنند. سپس نوبت به تعیین ضخامت می رسد. شیشه انتخاب شده در ضخامت تعیین شده برش داده می شود. بعد از انجام این کار کیفیت نهایی شیشه انتخاب شده بررسی می شود تا هیچ گونه خط و خشی بر روی آن وجود نداشته باشد.

در مرحله انتخاب شیشه بایستی نهایت دقت و حساسیت به خرج گرفته شود و تمام جوانب آن مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته باشند. چرا که انتخاب یک شیشه نادرست، منجر به ضعف در عملکرد مکانیکی یا خصوصیات بصری نهایی شیشه می شود.

شست و شو و تمیزکاری شیشه

در مرحله دوم از فرآیند ساخت شیشه های لمینت، نوبت به شستشو و تمیزکاری شیشه می رسد. در این مرحله سطوح شیشه از هرگونه ذرات، چربی، گرد و غبار پاکسازی می شوند. در واقع هدف از این مرحله حصول یک سطح پاک و بی‌عیب برای شیشه لمینت است. به این صورت سایر مراحل به راحتی و با کیفیت بیشتری طی خواهند شد.شست و شو و پاکسازی مناسب شیشه ها باعث می شود تا سطح چسبندگی آن ها به لایه های بعدی افزایش یابد و در نتیجه محصول نهایی کیفیت بهتری داشته باشد.

برش شیشه به اندازه مورد نظر

در مرحله بعدی یعنی مرحله قطع و ابتراق، شیشه ها به اندازه هایی که از پیش تعیین شده اند، برش داده می شوند. تکنسین های این بخش شیشه های لمینت را بر اساس طرح یا ابعاد مشخص پروژه برش می دهند. توجه داشته باشید که تمام مراحل برش بایستی با دقت بالا و با استفاده از ابزار های خاص انجام گیرد تا در ادامه فرایند تولید مشکلی پیش نیاید.

شایان ذکر است که امروزه تولید کنندگان شیشه لمینت از انواع ابزار و تجهیزات برای برش شیشه های خود بهره مند هستند. به همین دلیل نیز اکثر آن ها سعی می کنند تا برشی بی نقص و بدون هیچگونه ایرادی داشته باشند تا به این صورت محصول نهایی آن ها نیز در ابعاد و اندازه های دلخواه مشتری ساخته شود.

ساخت شیشه لمینت

لایه‌ گذاری فیلم پلیمری بر روی شیشه

در مرحله بعدی از فرایند تولید شیشه لمینت، از یک فیلم با مواد پلیمری مناسب برای شیشه استفاده می شود. در این مرحله لایه تعیین شده به سطح شیشه افزوده شده و باعث افزایش ویژگی ها و مشخصه های فنی شیشه می شود. امروزه از جنس‌ های متنوعی از پلیمر ها برای ساخت این نوع شیشه استفاده می شود. پلی‌اتیلن ترفتالات (PET)، پلی‌وینیل بوتیرال (PVB) و اکریلیک مهم ترین مواد پلیمری هستند که اکثر تولید کنندگان شیشه لمینت در ساخت محصولات خود از آن ها استفاده می کنند.

توجه داشته باشید که هیچ کدام از مواد پلیمری نام برده شده نسبت به دیگری برتری ندارند و انتخاب نوع پلیمر صرفا بر اساس پارامتر هایی از قبیل مقاومت به ضربه، شفافیت، عایق حرارتی، و مهارت در اشعه UV انجام می شود. شایان ذکر است لایه‌ گذاری این فیلم پلیمری با هدف بهبود خصوصیات مکانیکی، ایمنی و عملکرد نهایی شیشه لمینت انجام می‌شود. از این رو یک مرحله بسیار مهم بوده و حتما بایستی به درستی انجام شود.

در رابطه با لایه‌ گذاری فیلم پلیمری بر روی شیشه بایستی بدانید که این فیلم پلیمری با کمک فشار و گرما بین شیشه و لایه پلی وینیل قرار می گیرد و باعث ایجاد اتصال محکم و یکپارچه با سایر لایه‌ ها می شود. ویژگی های مهم شیشه های لمینت مانند جلوگیری از تشتت شیشه و تشکیل قطعات تیز و خطرناک به این لایه پلیمری بستگی دارد.

نحوه لایه‌ گذاری فیلم پلیمری بر روی شیشه

افزودن لایه پلی وینیل بین شیشه و فیلم پلیمری

افزودن لایه پلی وینیل یکی از مهم ترین مراحل ساخت شیشه لمنیت است. در این مرحله لایه پلی وینیل نقش لایه میانی را داشته و بین شیشه و فیلم پلیمری قرار می گیرد. این کار از طریق پردازش حرارتی و فشار، به شیشه و فیلم پلیمری انجام می شود. شایان ذکر است که لایه پلی وینیل نقش اساسی در تقویت و تثبیت ساختار کلی شیشه لمینت را بر عهده دارد. به همین دلیل نیز بایستی به درستی در محل خود تعبیه شود.

افزودن لایه پلی وینیل از مزایای بسیاری زیادی برخوردار است. به همین دلیلی نیز به عنوان یک امر ضروری و حیاتی در فرایند ساخت شیشه لمینت شناخته می شود. این لایه علاوه بر تقویت مکانیکی و افزایش استحکام کلی شیشه از تشتت آن و پخش شکستگی به صورت قطعات تیز پیشگیری می‌کند.

شایان ذکر است که لایه پلی وینیل عملکردی بسیار مهم را در جذب و کاهش انرژی ضربه برعهده دارد. تمام نکات گفته شده باعث می شوند تا ایمنی استفاده از این شیشه ها افزایش یافته و خطرات مرتبط با شیشه شکسته به حداقل برسد.

اعمال فشار به شیشه و لایه ‌های دیگر

بعد از طی کردن مراحل گفته شده نوبت به اعمال فشار بر روی شیشه و لایه هایی که بر روی آن تعبیه شده اند می رسد. در این مرحله همان طور که از نامش هم پیداست، شیشه، فیلم پلیمری و لایه پلی وینیل همگی به صورت یکجا تحت فشار قرار می‌گیرند. این کار با هدف اتصال قوی بین این لایه‌ ها انجام می شود. شایان ذکر است که فشار لازم برای این کار از طریق دستگاه های مختلف قابل اعمال است. اما امروزه اکثر تولید کنندگان از اتوکلاو ها یا ماشین ‌های لمینت ‌سازی برای این کار استفاده می کنند.

شایان ذکر است که اعمال فشار بر روی لایه ها بایستی در درجه حرارت استاندارد و مشخصی انجام شود. این کار را اکثرا در دما های حرارتی بالا انجام می دهند تا پیوستگی و اتصال بین لایه ها و شیشه به حداکثر برسد. به عنوان یک نکته بسیار مهم باید در نظر داشته باشید که میزان فشار اعمالی و همچنین درجه حرارت بایستی در یک بازه مشخصی باشند. در غیر این صورت کیفیت ساخت شیشه لمینت به طور چشم گیری کاهش می یابد.

برش نهایی و شکل دهی به شیشه لمینت

پس از اتمام مرحله اتصال شیشه و لایه ها به یکدیگر نوبت به برش نهایی و شکل دهی به شیشه لمینت می رسد. در این مرحله از ساخت شیشه لمینت شیشه های لمینتی آماده شده، در ابعاد نهایی مد نظر برش داده می شود. توجه داشته باشید که برش نهایی جز مهم ترین فرایند های ساخت شیشه لمینت است. به همین دلیل نیز برای این کار لازم است تا اندازه و شکل دقیق شیشه ها با دقت بسیار بالایی تنظیم شوند و مطابق با آن شیشه ها را با استفاده از ابزار مناسب برش دهند.

معمولاً برای این کار از دستگاه های برش CNC استفاده می کنند. این دستگاه ها نسبت به سایز دستگاه های برش از دقت بسیار بالایی برخوردار هستند و می توانند برای فرایند ساخت شیشه لمینت پاسخگو باشند. بعد از برش دادن به شیشه های لمینت بایستی به شکل دهی آن ها پرداخت.

در مرحله شکل دهی، شیشه های لمینت برش داده شده به شکل ها و طرح های مورد نظر شکل دهی می شوند. ایجاد حواف گرد یا برش ‌های خاص جز اقداماتی است که برای شکل دهی شیشه لمینت مورد استفاده قرار می گیرد. شایان ذکر است که شکل دهی به شیشه لمینت نهایی، به طور مستقیم در ظاهر نهایی محصول تاثیر گذاشته و به عنوان پایان دهی هنری ساخت شیشه لمینت و بیان گر کیفت ساخت آن شناخته می شود.

بررسی کیفیت نهایی

با آنکه در تمام مراحل ساخت شیشه لمینت دقت و حساسیت بسیار بالایی به خرج داده می شود تا هر مرحله به بهترین شکل ممکن انجام شود. اما با این حال ممکن است کیفیت شیشه تولید شده مطابق با استاندارد ها و آنچه که تولید کننده و مشتری انتظار دارند، نباشد.

تولید کنندگان برای جلوگیری از این حادثه، تمام شیشه های تولید شده خود را از نظر کیفیت نهایی برسی می کنند تا در صورتی که شیشه استاندارد های لازم را داشت، آن را به بازار فروش برسانند. در این مرحله، تمامی جزئیات شیشه لمینت با دقت بسیار بالا و به صورت تخصصی بررسی می شود تا در صورت وجود هر گونه مشکل، از چرخه پخش و توزیع کنار گذاشته شود. منظور از بررسی کیفیت انجام ارزیابی هایی در رابطه با ابعاد دقیق، تمامیت سطح، شفافیت، عملکرد مکانیکی مانند مقاومت به ضربه، عدم وجود خطوط یا خطا های دیداری، و… است.

برای این کار از ابزار و تجهیزات مختلف مانند کالیپرها، دستگاه‌های اندازه‌گیری اپتیکال، و دستگاه‌های آزمون غیرمخرب و…. استفاده می شود. این مرحله به عنوان یکی از حساس ترین مراحل ساخت شیشه لمینت شناخته می شود. چرا که در صورت ارسال جنس بی کیفیت به مشتری بی شک اعتبار تولید کننده زیر سوال می رود.

بسته ‌بندی و حمل و نقل

پس از اتمام تمام مراحل ساخت شیشه لمینت حال نوبت به مرحله آخر این فرایند یعنی بسته بندی و ارسال می رسد. تولید کنندگان در هنگام بسته بندی شیشه های خود بایستی دقت بسیار بالایی را به خرج دهند تا از وارد شدن هر گونه خط و خش یا خطرات مرتبط با شکستگی در آن جلوگیری کنند. در غیر این صورت تمام مراحلی که برای ساخت شیشه لمینت سپری کرده اند، بیهوده می شود.

برای بسته بندی شیشه لمینت از انواع حفاظت های مختلف استفاده می شود تا آن را در برابر ضربات، لرزش‌ ها و شرایط آب و هوایی مختلف در امان نگه دارد. برای این کار اکثرا جعبه ‌ها، پالت ‌ها یا فوم ‌های خاص مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین نحوه بسته بندی و حمل و نقل شیشه های لمینت نیز دارای یک سری قواعد و استاندارد ها است. در پایان تمام این مراحل بسته بندی های آماده شده از طریق کامیون های مخصوص که دارای سیستم های تثبیت و حفاظت مناسب هستند، به مقصد ارسال می شوند تا به دست مصرف کننده برسند.

زمان لازم برای طراحی و تولید شیشه لمینت

مقدار زمان لازم برای طراحی و تولید شیشه لمنیت به عوامل بسیار زیاد و متعددی بستگی دارد. در ادامه مهم ترین پارامتر هایی که بر روی زمان تولید شیشه لمینت تاثیر می گذارند را برای شما ذکر کرده ایم.

  • میزان سفارش و حجم کار
  • سرعت کار تولید کننده
  • طراحی و مهندسی شیشه
  • تکنولوژی تولید شیشه
  • دستگاه ها و تجهیزات تولید شیشه
  • کنترل کیفیت و انجام تست های لازم

همانطور که مشاهده کردید عوامل بسیار زیادی در مدت زمان لازم برای ساخت شیشه لمینت تاثیر گذار هستند. اما به طور کلی می توان گفت ساخت این محصولات به چند هفته زمان نیاز دارد. اگر می خواهید شیشه های سفارشی خود را در کوتاه ترین زمان ممکن و در بهترین کیفیت خریداری کنید، می توانید محصولات خود از مجموعه نگین شرق سفارش دهید.

قیمت شیشه لمینت

قیمت شیشه لمینت به عوامل مختلفی بستگی دارد. تولید کننده شیشه، مواد و متریال ساخت، کیفیت ساخت، وضعیت بازار عرضه و تقاضا و… همگی از جمله پارامتر هایی هستند که بر روی قیمت شیشه لمینت تاثیر می گذارند. شما می توانید قبل از اقدام به خرید این محصول، با مشاورین مجموعه نگین شرق تماس گرفته و از آخرین قیمت محصول مد نظر خود اطلاع پیدا کنید.

کلام آخر

فرایند ساخت شیشه لمینت از چندین مرحله مختلف تشکیل می شوند. تمام این مراحل بایستی با دقت بسیار بالا و طبق استاندارد های مشخص انجام شوند تا محصول نهایی بهترین کیفیت را داشته باشد. اگر شما هم می خواهید که شیشه های لمینت را با بهترین کیفیت و قیمت اقتصادی و مقرون به صرفه خریداری کنید تنها کافی است که با مجموعه نگین شرق تماس گرفته و سفارش خود را ثبت کنید تا در سریع ترین زمان ممکن محصولتان برای شما ارسال شود.

author-avatar

درباره هانیه احمدیان

دوستدارحوزه تولید محتوا و سئو. نگین شرق، سایتی در حوزه شیشه و نمای شیشه ای است. بزرگترین هدفم در نگین شرق انتقال مفاهیم در حوزه شیشه به شما عزیزان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *