نمای شیشه ای

تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان

تاییدیه آتش نشانی برای ساختمان
کلیه شیشه های مجموعه نگین شرق دارای تأییدیه آتش نشانی هستند.

در پروسه ساختمان سازی، از شروع تا پایان کار، مراحل مختلفی وجود داشته و علاوه بر عملیات مربوط به ساخت ساختمان، مراحل اداری نیز وجود دارد که بایستی مرحله به مرحله و یکی پس از دیگری طی شود. نکته مهم این است که اگر شما تأییدیه هر یک از این مراحل را اخذ نکنید، در انتهای کار موفق به اخذ پایان کار نخواهید شد.

یکی از این مراحل، اخذ تأییدیه آتش نشانی است که در این مقاله قصد صحبت و توضیح همه جانبه در مورد آن را داریم. پس پیشنهاد می کنیم که اگر مشغول ساختمان سازی هستید و یا قصد شروع ساختمان سازی را دارید، تا پایان این مقاله همراه ما باشید.

تأییدیه آتش نشانی چیست؟

به طور کلی باید گفت که هر ساختمان بایستی از یک سری قوانین مصوب پیروی کند و در صورتی که یک ساختمان، آن قوانین را رعایت کند می توان گفت که ساختمان از نظر ایمنی مورد تأیید است. این موارد شامل سیستم های اطفای حریق، شبکه برق اضطراری، سیستم تهویه پارکینگ و مواردی از این دست می باشد.

در هنگام ساخت یک ساختمان طی فواصلی و در زمان های مقرر، چندین بازرس از شرکت های مورد تایید سازمان آتش نشانی موارد ایمنی را مورد بررسی و کنترل قرار می دهند و در صورتی که ساختمان، از ایمنی کامل برخوردار بود، بازرس مربوطه نسبت به امضای تأییدیه آتش نشانی اقدام می کند. در غیر این صورت بازرس دستور رفع مشکلات را داده و به صاحب ساختمان مهلت رفع ایرادات را می دهد. تا زمانی که تمامی پارامتر ها به تأیید بازرس سازمان آتش نشانی یا نظام مهندسی نرسد، تأییدیه صادر نخواهد شد.

شرکت مشاور آتش نشانی چیست؟

برای اخذ تأییدیه آتش نشانی، شرکت هایی تحت عنوان شرکت مشاور آتش نشانی وجود دارند که زیر نظر سازمان آتش نشانی فعالیت می کنند و بازرسانی که از این شرکت ها بر سر پروژه های ساختمانی اعزام می شوند، همگی مورد تأیید سازمان آتش نشانی هستند.

در ابتدا پروژه شما به یکی از این شرکت های مشاور معرفی شده و سپس با عقد قرارداد، کار توسط شرکت های مشاور آتش نشانی ادامه پیدا می کند. در اینجا نقشه کلی ساختمان به طور کامل و دقیق توسط شرکت مشاور آتش نشانی منتخب شما بررسی می شود.

افراد متخصص در این شرکت مجری طراحی و مشاوره سیستم های امنیتی ساختمان ها هستند. این شرکت ها موظف هستند که بنا بر قوانینی که سازمان آتش نشانی وضع کرده است ایمنی را برای ساختمان ها وضع کنند. برای مثال سیستم اطفای حریق، محل قرار گیری آسانسور یا راه پله ها و یا راه های خروجی اضطراری را طراحی و نسبت به اجرای آن مصر باشند.

پس از اینکه تمامی موارد ایمنی توسط این مجموعه ها به تأیید بازرسان رسید، گزارش کار و تأییدیه مجموعه، به سازمان آتش نشانی ارسال شده و در صورت تأیید نهایی آتش نشانی، تأییدیه آتش نشانی به کارفرما تحویل داده می شود.

همان طور که گفتیم، برای اخذ پایان کار ساختمان در دست داشتن تأییدیه آتش نشانی لازم است. یک ساختمان بایستی از همه لحاظ ایمن بوده و شرایط امنی را برای اعضای ساکن در آن ساختمان فراهم کند؛ چرا که ساختمان ها باید فضایی امن بوده و محافظ جان افراد درون آن باشند.

چه مواردی برای اخذ تأییدیه آتش نشانی مورد بررسی قرار می گیرند؟

بازرس سازمان آتش نشانی، بسته به پروژه شما یعنی نوع کاربری ساختمان، تعداد طبقات و … یک سری از نکات را مورد بررسی قرار داده و آن ها را کنترل می کند. برای مثال:

  • راه خروج اضطراری
  • سیستم اطفای حریق
  • راه های خروج دود از ساختمان
  • نصب درب های ضد حرق
  • سیستم تهویه مناسب
  • استفاده از پوشش های ضد حریق
  • و …

چه ساختمان هایی نیاز به اخذ تأییدیه آتش نشانی دارند؟

پیش تر، تنها ساختمان هایی که سه شرط زیر را داشتند ملزم به اخذ تأییدیه آتش نشانی بودند:

  • ساختمان های مسکونی بالای ۶ طبقه
  • ساختمان های مسکونی کمتر از ۶ طبقه؛ در صورتی که بیش از ۲۰ واحد داشته باشند.
  • ساختمان های غیر مسکونی بالای ۱ طبقه

اما در حال حاضر و طی چند سال اخیر، تمامی ساختمان هایی که شروع به ساخت می کنند، بایستی حتما تأییدیه آتش نشانی را دریافت کنند.

توجه کنید که تأییدیه آتش نشانی تنها برای مدت زمان ۶ ماه اعتبار داشته و در صورتی که در این ۶ ماه موفق به دریافت پایان کار نشدید، بایستی دوباره نسبت به اخذ تأییدیه آتش نشانی اقدام نمایید.

گفتیم که چند سالی است که تمامی ساختمان ها ملزم به آن شده اند که تأییدیه آتش نشانی را اخذ نمایند. به همین سبب، طبق آمار سازمان آتش نشانی تهران، میزان آتش سوزی و حریق در ساختمان ها، به سبب داشتن تأییدیه آتش نشانی، به زیر ۹ درصد رسیده است؛ که این می تواند نوید زندگی ایمن را به افراد ساکن در ساختمان ها را بدهد.

توجه داشته باشید که ارزش و مالکیت یک ساختمان به در دست داشتن پایان کار است. ساختمانی که جواز پایان کار نداشته باشد، ساختمانی بی ارزش است که اعتبار و ارزش مالی آن نیز بسیار پایین است. پس شما برای اخذ جواز پایان کار، حتما باید تأییدیه آتش نشانی را گرفته و تحویل اداره نظام مهندسی داده تا مراحل دریافت پایان کار طی شود.

اگر کمی در این مورد تفکر و تأمل کنید، به این نتیجه خواهید رسید که اگر در ابتدای شروع به ساختمان سازی اقداماتی کمی هزینه بر برای تأییدیه آتش نشانی انجام دهید، قطعا زندگی امنی در آن ساختمان برای خود و افراد دیگر فراهم خواهید کرد و تا حد زیادی خواهید توانست تا جلوی اتفاقات و حوادث ناگوار را بگیرید.

کلام پایانی

ممکن است در مسیر اخذ تأییدیه آتش نشانی راه سختی رو به روی شما باشد و به نوعی باید کفش آهنین خود را به پا کرده و به دنبال این تأییدیه باشید. در همین راستا، مشاوران نگین شرق آماده پاسخگویی به تمامی سوالات شما در این زمینه هستند. آن ها می توانند شما را در روند اخذ تأییدیه یاری و همراهی کنند.

شما می توانید برای مشاوره و صحبت با کارشناسان نگین شرق، با واحد پشتیبانی وب سایت تماس حاصل فرمایید تا اپراتور پاسخگویی، شما را به کارشناسان و مشاوران وصل کند.

author-avatar

درباره هانیه احمدیان

دوستدارحوزه تولید محتوا و سئو. نگین شرق، سایتی در حوزه شیشه و نمای شیشه ای است. بزرگترین هدفم در نگین شرق انتقال مفاهیم در حوزه شیشه به شما عزیزان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *