شیشه داخلی

۷مزیت استفاده از کف شیشه ای یا سقف شیشه ای

کف شیشه ای یا سقف شیشه ای

 

آیا کف شیشه ای  یا سقف شیشه ای امن است ؟

در این مقاله  از نگین شرق به بررسی ایمنی کف شیشه ای و استاندارد تولید و نصب آن می پردازیم.

کف شیشه ایی یا سقف شیشه ای یکی از مدرن ترین و شیک ترین نماهای شیشه ای داخل ساختمان است که در قسمت های مختلف و با کاربری های متنوعی می توان از آن استفاده کرد. ایجاد ارتباط بین بخش ها و طبقات مختلف ساختمان، تامین نور طبقات، تهویه ساختمان و ایجاد ظاهری پویا و چشم نواز از کارایی های این سازه شیشه ای است. در ساختمان های مدرن و امروزی یکی از فاکتورهای مهم تامین ایمنی افراد است. توجه به این موضوع باعث می شود این سوال در ذهن مخاطب ایجاد شود که: آیا کف شیشه ای و یا کفپوش شیشه ای منزل به اندازه کافی امنیت دارد؟؟

جواب این سوال بله است. اما محدودیت هایی دارد. ما در این بخش به این موضوع می پردازیم که کف شیشه ای تا چه اندازه امنیت دارد؟

باید بدانید که استاندارد تایید کف شیشه ای نسبت به سایر قسمت های ساختمان و اجزای شیشه ای، بسیار پیچیده تر و سخت گیرانه تر است. این امر طبیعی است زیرا ممکن است کوچکترین سهل انگاری باعث ایجاد خسارت های شدید جانی شود. به همین دلیل کارشناسان استاندارد در این مورد بسیار حساس و سخت گیر هستند.

معمولا برای بررسی شیشه های کف ساختمان از استاندارد های انگلیسی همچون BS6399 بخش اول ۱۹۹۶ و استاندارد BS5395 بخش اول سال ۲۰۰۰ استفاده می شود. این دو استاندارد در واقع به بررسی کیفی و کمی کف پوش ساختمان ها می پردازد. در بخش اول این استاندارد‌ها به بررسی نکات کیفی نصب و اجرای کف شیشه ای پرداخته شده است.

اینکه کف شیشه ای چقدر باید مستحکم باشد، کاملا به محل نصب و محل اجرای کف شیشه بستگی دارد. برای مثال کفپوش شیشه ای منزل با کف شیشه ای راه روها برای یک خانه و یک فروشگاه بزرگ کاملا استاندارد متفاوتی دارد. چون در یک خانه تعداد نفراتی که به صورت همزمان از راه رو یا راه پله استفاده می کنند، بسیار کمتر از یک فروشگاه بزرگ است.

عوامل مستحکم کننده کف شیشه ای یا سقف شیشه ای چیست؟

عوامل زیادی در استحکام سازه شیشه ای کف ساختمان ها تاثیر گذار هستند؛ اما مهمترین عامل، جنس شیشه به کار رفته در آن است.

کف های شیشه یا سقف های شیشه ای معمولا از جنس شیشه های لمینت هستند به ۲ دلیل :

۱- شیشه های لمینت از استحکام بسیار بالایی برخوردارند و در اثر ضربه و فشار به راحتی نمی شکنند.مقاومت هر لایه شیشه،‌در شیشه لمینت حدود ۵ تا ۱۰ برابر بیشتر از سایر شیشه هاست.

۲- در صورتی که شیشه لمینت کف بشکند، به دلیل ساختار این نوع شیشه و استفاده از لایه PVB‌ در آن به راحتی فرو نمی ریزد و از این نظر خطر سقوط به پایین را به هیچ عنوان ندارد.

ضخامت شیشه مورد نیاز برای کف شیشه به میزان پشتیبانی آن توسط سازه و اتصالات و همچنین به عرض شیشه بستگی دارد. ضخامت شیشه ها با افزایش عرض شیشه به شدت افزایش می یابد، بنابراین برای مناطق بزرگتر، از کف های شیشه ای با تعداد لایه بیشتر و ضخیم تر استفاده می شود تا استحکام مکانیکی سازه را تامین کند.

اما از طرفی افزایش تعداد لایه های شیشه باعث افزایش وزن شیشه ها و همچنین هزینه نهایی هر قسمت می شود.

هرچه جنس شیشه برای کف شیشه ای مستحکم تر و قوی تر باشد (ضخامت لایه ها بیشتر باشد) به همان نسبت میزان پشتیبانی و حمایت از شیشه کمتر می شود.

استاندارد جهانی تولید و نصب کف شیشه ای یا سقف شیشه ای

استاندارد پله و کف شیشه ای یکی از استانداردهای سختگیرانه و دقیق در بین سایر نماهای شیشه ای است. زیرا پله ها و کف شیشه ای علاوه بر ایجاد ظاهری پویا در ساختمان،‌ باید استحکام و ایمنی ساختمان را نیز تامین کنند. به همین دلیل استاندارد این بخش ها بسیار مهم است. در ادامه به بررسی استاندارد‌های معتبر جهانی برای ساخت و نصب کف شیشه ای می پردازیم.

جنس و ضخامت شیشه سازه

در کف شیشه ای به دلیل افزایش ایمنی افراد، از شیشه لمینت استفاده می شود. برای کف شیشه ای باید حداقل از ۲ لایه شیشه و یک لایه ورق PVB شفاف یا سفید (با در نظر گرفتن شفافیت و نور مورد نیاز) استفاده شود.

ضخامت شیشه ها به طور معمول باید بین ۲۴ تا ۳۳ میلی‌متر باشد.

درصد Frit:

فریت در واقع فاکتوری است که نشان می دهد چه میزان ذرات مایعات و گازها در بافت شیشه نفوذ می کند. این عامل در سازه های شیشه ای هم مهم است. زیرا در نمای شیشه‌ای مساله جلوگیری از انتقال گرما نیز وجود دارد.

  • اما در سازه کف شیشه ای یا سقف نور گیر شیشه ای میزان فریت بسته به کاربر آنها به شرح زیر است:
  • سطح بالایی (بیرونی شیشه) باید دارای حداقل ۲۵ تا ۵۰ درصد فریت باشد. همچنین جنس لایه خارجی شیشه باید از جنس سرامیک ضد لغزش یا مواد مشابه آن باشد تا از سُر خوردن افراد جلوگیری کند.
  • در مناطقی با در صد رطوبت بالا حداقل Frit باید ۵۰ درصد باشد.
  • رنگ Frit باید EW/5W‌ یا رنگ های مشابه آن در محدوده استاندارد باشد.

تعیین فشار وارد بر سازه در طراحی

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در طراحی شیشه های کف ساختمان، بررسی فشارها و نیروهای وارد بر سطح شیشه است. شیشه های طراحی شده باید استاندارد زیر را پاس کنند.

طبق استاندارد BS6399 برای تایید استحکام شیشه های کف؛ هر قطعه شیشه در سازه باید حداقل نیرویی بالغ بر ۵KN/m۲ را باید تحمل کنند.

درزگیرهای سازه

درزگیرهای بین قطعات شیشه ای باید از جنس پلی سولفید polysulphide  یا درزگیرهای سیلیکونی heavy duty silicone با استاندارد رنگی (سفید، شفاف، خاکستری یا سیاه) باشد. حداقل ضخامت نوار سیلیکونی و درزگیر باید ۶ میلی‌متر باشد.

اتصالات شیشه (Support)

شیشه ها باید از هر چهار طرف توسط شرکت سازنده به خوبی مهار و پشتیبانی شود. حداقل پشتیبانی برای لبه‌ی هر طرف شیشه باید حدود ۲۰ تا ۳۰ میلی‌متر باشد. جنس اتصالات می تواند باید از جنس استیل مقاوم باشد.

چرا از کف شیشه ای یا سقف شیشه ای برای طراحی داخلی استفاده کنیم؟

کف شیشه ای یا سقف شیشه ای یکی از ایده های جدید و شفگت انگیز در مبحث طراحی داخلی به حساب می آیددیوارها، سقف و کفپوش ها نقش بسیار مهمی را در زیبایی محیط ایجاد می کنند.

 

 هفت مورد از مزایای استفاده در کف شیشه ای یا سقف شیشه ای  و کفپوش شیشه ای منزل

۱) زیبایی

زیبایی یک محیط وابستگی زیادی به فضای بیرونی دارد. دیدن منظره بیرون و عبور نور به داخل فضا عمومی ترین مزیت شیشه ای است، حال اگر این متریال ما بین دو طبقه قرار بگیرد امکان دید و ورود نور را برای فضاهای بسته فراهم می سازد و زیبایی را در کل فضا تقسیم می کند.

 

۲) ایمنی بالا

بحث ایمنی و بهداشت یک اولویت در اجرای هر ساختمانی است. شاید طراحان در مورد استفاده از آن در کف نگرانی هایی داشته باشند. اما امروزه با پیشرفت علم و تکنیک های ایمن سازی و لمینیت کردن شیشه می توان شیشه هایی با ایمنی و دوام بسیار بالا و شفاف ایجاد کرد. شیشه هایی که در مقابل ضربات و فشارها بسیار ایمن تر از مصالح مرسوم ساختمانی باشند، علاوه بر امنیت در ضربات ضد آب و ضد حریق نیز می باشد. حرکت روی یک کف شیشه ای با محاسبات و اجرای صحیح، حس هیجان فوق العاده ی را ایجاد مینماید و در عین حال کف را از قابهای تکراری خارج میکند.

۳) عایق بزرگ

معمارانی که به دنبال طراحی به سبک معماری پایدار می باشند نباید از این مزیت شیشه غافل باشند چرا که شیشه یک هادی ضعیف برای گرما است و در نتیجه عایق نسیتاً خوبی است. کفپوش شیشه ای با تکنیک لمینیت و یا دوجداره کردن، گرما را در اتاق حفظ و صرفه جویی زیادی در مقداری از انرژی دارد.

۴) تنوع در ابعاد

یکی از بزرگترین مزایای کفپوش شیشه ای این است که می توان در اشکال و اندازه های دلخواه و سفارشی ساخته شود. در مقایسه با مصالح مشابه نیز دارای انعطاف بیشتری است و می توان اشکال پیچیده را خیلی راحت تر با شیشه و یا محصولات زیر مجموعه ی آن فراهم نمود و در هر کجای منزل از آن استفاده کرد.

۵) سهولت در نظافت

یکی دیگر از مزایای فوق العاده استفاده از کف شیشه ای این است که آنها بسیار آسان تمیز می شوند. شما می توانید به راحتی و با دمِ دست ترین مواد شستشو و در هر ساعتی از شبانه روز کف شیشه ای درخشان داشته باشید.

۶) عبور نور

کف های شیشه ای می تواند کمک مهمی برای روشن کردن و بزرگتر جلوه دادن فضاهای بسته و تاریک کنند. فضاهای با کدهای منفی و یا محصور را که نمیتوان از هیچ وجهی نورش را تامین کرد. گزینه کف های شیشه ای بهترین راه حل این معما می باشد

۷) صرفه اقتصادی

با توجه به مقدار زمان نصب و اجرا و همچنین وزن این مصالح با موارد مشابه دیگر و همچنین نگهداری و نظافت این متریال می توان آن را از لحاظ صرفه اقتصادی بسیار توجیه کننده دارد

نتیجه

کفپوش شیشه ای جذاب، آسان برای تمیز کردن و در نهایت موجب صرفه جویی در پول شماست. بسیار زیبا و دل انگیز است و میتواند هر اتاق تاریک و تیره رنگ را به یک منطقه روشن، جذاب و شیک تبدیل کند.

اگر شما به دنبال طراحی چشمگیر در فضای خود اعم از مسکونی و تجاری و تفریحی و.. هستید، هیچ چیز نمی تواند موثرتر از کف شیشه ای زیبا باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *