شیشه های خاص

شیشه ساتینا چیست ؟

شیشه ساتینا

شیشه ساتینا چیست ؟

قطعا در مکان هایی که از نمای شیشه ای در آن استفاده شده است شیشه هایی را دیده اید که حالتی مات دارند. در اصطلاح به این شیشه ها ،شیشه ساتینا یا ساتین گلس می گویند. این شیشه در روند ساخت و تولید طی یک فرآیند شیمیایی به صورت مات در می آیند . این نوع شیشه مات کاربردهای زیادی دارد و یکی از مهمترین کارایی این شیشه مات برای ایجاد حفظ حریم شخصی در محیط های مختلف است .در ادامه راجع به نحوه تولید satin glass و کاربردهای این شیشه صنعتی صحبت می کنیم.

شیشه ساتینا چیست و چطور ساخته می شود ؟

شیشه ساتینا نخستین بار توسط Hobbs, Brockunier و کمپانی East Cambridge تولید شد. شیشه های مشابهی در انگلستان و قاره اروپا در همان زمان ساخته می شد. امروزه شیشه ساتینا به دلیل زیبایی بصری و همچنین قیمت نسبی مناسب در تولید های انبوه، در دکوراسیون داخلی شیشه و همچنین نماها ، استفاده از رنگ ها و بخصوص در پارتیشن ها و فضاهای خصوصی، کاربرد فراوانی پیدا کرده است.

شیشه ساتین نوع خاصی از شیشه مات محسوب می شود که از غوطه ور کردن شیشه در «هیدرو فلوئوریک اسید» یا سایر اسیدهای ساینده به دست می آید.سایندگی روی شیشه بسیار ریز، نرم و منظم می باشد، به همین دلیل شیشه ساتینا دارای کیفیت و زیبایی منحصر به فردی است. ساتینا ،نو را به خوبی از خود عبور می دهد ،اما در عین حال از دیده شدن جزئیات پشت شیشه جلوگیری می کند.

ساتینا و سندبلاست کردن شیشه ، هر دو در دکوراسیون داخلی و نمای شیشه ای کاربردهای فراوانی دارند و از لحاظ ظاهری به هم شبیه هستند، طوری که در نگاه اول متوجه این تفاوت ها نمی شوید.یکی از کاربردهای سندبلاست شیشه و ساتینا در آینه کاری منزل است که می تواند جلوه متفاوتی به محیط خانه شما ببخشد.

تفاوت شیشه ساتینا و سندبلاست

گفتیم که ساتینا و سندبلاست شباهت زیادی با هم دارند؛ درست است…..

اما تفاوت های بسیار جزئی اما مهمی با هم دارند و این گاهی اوقات کاربردهای آنها را از هم جدا می کند.خوب بگذارید در مورد فرق شیشه سندبلاست و ساتینا بیشتر توضیح بدهیم .

تا اینجا می دانیم که ساتینا و سندبلاست هر دو ، نوعی شیشه مات هستند. اما در روش اجرای مات کردن با هم فرق دارند.

ساتینا از اسیدهای ساینده مانند «هیدرو فلوئوریک اسید» استفاده می کند. در حالی که در روش سندبلاست شیشه از فشار هوا در کنار شن ،ماسه ، سیلیکون، براده چوب و آهن استفاده می شود.

اما این تفاوت چه تاثیری در کاربرد این دو نوع شیشه دارد.

با ذکر یک مثال توضیح می دهم:

فرض کنید می خواهید یک درب با شیشه سکوریت را به صورت کامل مات کنید . ۲ راه پیش رو دارید؛ سندبلاست یا ساتینا

در مواردی که سطحی که قرار است مات شود ،بسیار زیاد و گسترده باشد ، روش ساتینا روش مناسب تری است و البته به صرفه تر هم هست.

اینجاست که به تفاوت دوم می رسیم : روش سندبلاست نسبت به روش ساتینا پر هزینه تر است ، پس بهتر است در مساحت های کم استفاده شود.

تفاوت سوم این دو روش این است که نمی توانید هر طرح و نقشی را با روش ساتینا روی شیشه پیاده کنید. در صورتی که در این موارد گزینه مناسب ، سندبلاست است.

برای مشاهده ایده های اجرای سندبلاست می توانید به قسمت سندبلاست شیشه مراجعه کنید.

مزایا شیشه سکوریت ساتینا

قطعا اگر محصولی دارای مزایا و ویژگی‌های زیادی نباشد، تقاضاهای آن هم بالا نمی‌رود؛ پس زمانی که شما به تقاضاهای شیشه مات ساتینا نگاه می‌کنید، حتما این سوال در ذهن شما به وجود می‌آید که دلایل این افزایش تقاضا چیست؟

در ادامه این بخش، قسمتی از مهم‌ترین مزایا شیشه سکوریت ساتینا را برای شما معرفی می‌کنیم:

  • حفظ حریم شخصی: شاید در بین تمامی مزایا شیشه سکوریت ساتینا، مهم‌ترین آن مربوط به حفظ حریم شخصی باشد. اگر به ظاهر شیشه ساتینا نگاه کنید، متوجه می‌شوید که ظاهری تار مانند را دارند و همین موضوع باعث شده تا مانع دیده شدن اجسامی که در پشت آن قرار دارند شوند.
  • زیبایی منحصربفرد: هیچ کسی نمی‌تواند زیبایی و جذابیت شیشه مات ساتینا را انکار کند. حتی نصب این شیشه‌ها می‌تواند تاثیرات جزئی را بر روی افزایش ارزش کلی ساختمان هم بگذارد.
  • عایق حرارتی: این شیشه‌ها می‌توانند باعث فیلتر کردن نور خورشید شوند که درنهایت باعث جلوگیری از هدر رفتن گرما می‌شوند.
  • پایداری بالا: به دلیل اینکه شیشه ساتینا به مانند متریال‌های دیگر، قابلیت زنگ زدگی و خوردگی را ندارند، باعث شده تا پایداری و ماندگاری بیشتری را به خودشان بگیرند.
  • تعیمر و نگهداری آسان: دقیقا همان دلایلی که در قسمت پایداری بالا توضیح دادیم، باعث می‌شود تا نیاز زیادی به مراحل تعمیر و نگهداری این شیشه‌ها نداشته باشید.
  • تنوع در رنگ و سبک: با افزایش محبوبیت شیشه‌های ساتینا، این محصولات در طرح و رنگ‌های مختلفی تولید و عرضه شدند که شما می‌توانید بر اساس دکوراسیون داخلی، بهترین مدل و نوع آن را انتخاب و خریداری کنید.
  • سازگاری با محیط زیست: از آنجایی که این محصولات قابل بازیافت هستند، می‌توان گفت که سازگاری کامل را با محیط زیست دارند
  • ایجاد آرم بر روی شیشه: احتمالا شما هم این موارد را در دفاتر کاری مشاهده کنید؛ این مورد هم به خاطر ویژگی منحصربفرد شیشه‌هاست که می‌تواند ظاهری شیک و لاکچری را به دفاتر کاری ارائه دهد.
  • افزایش امنیت: مقاومت این شیشه‌ها بسیار بیشتر از شیشه‌ها معمولی است و حتی باعث کور کردن دید از سمت بیرون می‌شود.

معایب شیشه ساتینا چیست؟

در بالاتر، بخشی از مهم‌ترین مزایا شیشه ساتینا را بررسی کردیم و حالا نوبت به بررسی معایب آنها می‌رسد. البته معایب این محصولات در برابر مزایا زیادی دارند، اصلا به چشم نمی‌آید؛ ولی شما به عنوان خریدار، بهتر است که حتما با این معایب آشنا باشید. به موارد زیر دقت کنید:

  • قابل برش و فرآوری مجدد نیستند
  • ترک خوردگی در اثر بالا رفتن شدید دما

کاربرد های شیشه ساتینا

شیشه ساتینا یک شیشه پرکاربرد است که ویژگی خاصی دارد.مهمترین ویژگی این شیشه ،تنظیم میزان مات بودن شیشه است . با توجه به کاربری شیشه ،میزان مات بودن آن را می توانید تغییر دهید . برای مثال برای حمام شیشه ای می توانید ،میزان مات بودن شیشه را بسیار بالا در نظر بگیرید . و برای نمای شیشه ای داخل ساختمان می توانید این میزان را کمتر در نظر بگیرید. میزان مات بودن این شیشه به حساسیت و کاربری شیشه در محیط های مختلف ،با هم متفاوت است.

در گذشته از این نوع شیشه برای مات کردن ظروف تزیینی و جام ها استفاده می شد .اما امروزه شیشه ساتین کاربردی فراتر از این موارد دارد. شاید بخواهید بدانید کاربرد شیشه های ساتینا در صنعت نمای شیشه ای چیست. در ادامه به معرفی کاربردهای مهم این شیشه می پردازیم.

شیشه ساتین در ظروف تزیینی

اولین باری که از شیشه satin glass استفاده شد ،در ظروف تزئینی بود .اروپایی ها و به خصوص انگلیسی ها علاقه خاصی به شیشه ها و ظروف تزیینی داشتند ،از این رو شیشه هایی مات به نام ساتین را تولید کردند .اما با گذشت زمان و پیشرفت صنعت شیشه ،از این شیشه در نمای داخلی ساختمان ها و برای جداسازی قسمت های مختلف ساختمان استفاده می شود.

با پیشرفت علم و تکنولوژی در ساخت شیشه ، از شیشه ساتینا در نمای های مختلف استفاده می شود.

۱-حمام شیشه ای :

در حمام شیشه ای یا کابین دوش شیشه ای از این شیشه استفاده می شود و با استفاده از آن حریم شخصی ایجاد نمود.میزان مات بودن این شیشه باید بسیار بالاتر از شیشه های محیط های بالاتر باشد.

۲- پارتیشن شیشه ای:

یکی دیگر از کاربردهای این شیشه ، در پارتیشن های شیشه ای برای ادارات و ساختمان های تجاری است که با استفاده از آن می توان برای پارتیشن های مدیریت و حتی قسمت های مهم اداره حریم شخصی ایجاد کرد.

۳-نرده شیشه ای

نرده شیشه ای یا شیشه راه پله یکی دیگر از مکان هایی است که می توان در آن از شیشه مات استفاده کرد.شاید در محیط های مختلفی که از این نمای شیشه ای استفاده شده است ،شیشه هایی را دیده باشید که به صورت مات و شیری رنگ هستند.

۴-درب و پنجره ساختمان

در مواردی که درب های ورودی ساختمان از جنس شیشه هستند ،یا شیشه در آن به کار رفته است ،برای اینکه محیط داخل ساختمان دیده نشود ،از satin glass استفاده می شود. برای پنجره هایی که در معرض دید عموم و یا در قسمت های پر تردد قرار دارد ،از آن برای ایجاد امنیت و حفظ حریم شخصی استفاده می شود.

شیشه ساتینا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *