اسپایدر یکی از نماهای شیشه ای است که شیشه با اتصالات نقطه ای به سازه ها متصل می شود و یراق ها و محورها به صورت اتصالات نقطه ای به سازه متصل می شوند. به دلیل اتصالات نقطه ای که شبیه عنکبوت است به آن اسپایدر گفته می شود. نمای اسپایدر دارای ظاهر زیبا می باشد و جداکننده محیط خارج از داخل می باشد. در ساخت نمای اسپایدر از شیشه سکوریت و یراق آلات اسپایدر استفاده می شود.
شیشه نمای اسپایدر شیشه ای از جنس شیشه نشکن می باشد و از جنس لمینت یا شیشه سکوریت است ، عایق حرارتی و صوتی می باشد و همچنین در برابر ضربه وارد شده مقاوم می باشد . پنل های نمای اسپایدر به صورت ثابت و کشویی نصب می گردند که در صورت نیاز باز و بسته شوند و به صورت دوجداره و یا تک جداره است. این پنل ها توسط اتصالات فولادِ ضد زنگ در چهار، شش یا چند نقطه به یکدیگر متصل می شوند. شیشه های به کار رفته در نمای اسپایدر شیشه ای هر چه بزرگتر باشد زیبایی نما بیشتر می شود. قیمت شیشه اسپایدر از شیشه لمینت گران تراست ولی اصولی تر است.
سازههای اسپایدری از مدرترین و جدیدترین انواع نماهای ساختمان هستند که در کنار زیبایی که دارند دارای یک ویژگی مهم هستند، آن هم استفاده از نور خورشید میباشد. نمای ساختمان ، تنوع و انواع محتلفی دارد.که هر فرد با سلایق متفاوت می تواند نمای خود را انتخاب نماید.
سازه های اسپایدری دارای وزن بسیار کمی می باشند و از اتصالات با کیفیت استفاده می شود تا سازه های اسپایدر به مرور دچار خوردگی نشوند.
شیشه های قرار گرفته در سازه های اسپایدر به صورت افقی و عمودی قرار می گیرند، این صفحات در برابر شرایط مختلف آب و هوایی مقاومت دارند و همچنین اشعه ماور بنفش را از خود عبور نمی دهند.سازه های اسپایدر مقاوم در برابر زلزله هستند و در مراکز مدرن جهان استفاده می شوند و از مدرن ترین سازه های نما هستند.
یراق آلاتی که برای اتصال شیشه ها در نمای اسپایدرمورد استفاده قرار می گیرند، یراق آلات اسپایدر گفته می شود:
پرکاربردترین و متداولترین نوع نمای اسپایدر در بیشتر نقاط اسپایدر لوله ای است. در این سازه برای ارتعاش گیر و سازه پشتیبان از لوله های فولادی استفاده می گردد. ضخامت و قطر این لوله ها به عوامل مختلفی از قبیل وزن شیشه ، مدول بندی شیشه و موقعیت جغرافیایی پروژه بستگی دارد که بعد از محاسبات توسط تیم فنی، مشخص می گردد. عمدتا جنس لوله ها از جنس استیل در این قسمت سازه استفاده می گردد تا ترکیب آن با یراق آلات اسپایدر به زیباییِ نما بیافزاید.
نمای اسپایدر فین گلس را می توان به عنوان یک سازه تمام شیشه دانست، در این سیستم، از تیغه های شفاف شیشه ای به عنوان یک ارتعاش گیر در برابر نیروی باد استفاده می شود. این سازه در برابر نیروهای استاتیکی به عنوان یک سازه پشتیبان قوی از جنس فولاد عمل می نماید. در رابطه با نحوه اتصال این تیغه شیشه ای به کف، سقف و همچنین به یراق آلات اسپایدر مقاله کاملتری را در سایت قرار دادیم.
یکی دیگر از مکان هایی که می توان از این نما با سازه فلزی استفاده کرد در سقف های شیشه ای یا گنبدهای شیشه ای است .این سازه به دلیل استراکچر مستحکمی که دارد ،گزینه مناسبی برای اسکای لایت یا سقف شیشه ای است.
با استفاده از این روش می توان جداره های شیشه ای تا ارتفاع ۷ متر را طراحی کرد.
سازه نگهدارنده این روش به جای فلز، شیشه می باشد، به این ترتیب که یک تیغه شیشه ای لمینیت عمود بر صفحه نما در پشت نما قرار گرفته و پنجه های اسپایدر بر روی آن نصب می گردند سپس می توان شیشه های نما را نصب نمود.
در واقع اجرای نمای شیشه ای ساختمان با استفاده از سازه نگهدارنده شیشه ای ، به سازه فین گلس معروف است.
این نمای اسپایدری با کابل و شیشه تشکیل شده است و نمای شگفت انگیزی است و در هیچ نمای شیشه ای قابل دیدن نیست . در این نما هیچ تیغه شیشه ای و لوله های معلقی وجود ندارد در این نوع سازه کابل های نیرومند و قویی وجو دارد . طراحی این سازه نیازمند محاسبات قوی و دقیقی است . به دلیل سختی در طراحی و اجرای این نما ، قیمت بالاتری نسبت به دوم مدل نمای اسپایدری دارد.
نوع اتصالات سازه :
معمولا در نما اسپایدر اتصالات متفاوتی استفاده می شود .نوع اتصالات مورد استفاده در پروژه های مختلف ،به نوع نما و سازه نگهدارنده شیشه ها و تعداد اتصالات بستگی دارد.
برای مثال اجرای نمای فین گلس با نمای اسپایدر با سازه فلزی ، به دلیل استفاده از شیشه برای سازه نگهدارنده متفاوت است.
در این روش از کابل هایی محکم برای اتصال اسپایدر نمای شیشه ای استفاده می شود.
در این روش سازه ای از کابل بصورت کراس و تور و یا خرپا وظیفه تحمل بار و انتقال آن به تکیه گاه ها را بر عهده می گیرد.
در نمای شیشه کابلی ابتدا یک سازه فلزی محکم ایجاد می شود و سپس اتصالات و شیشه ها توسط کابل ها به استراکچر فلزی متصل می شوند.در این سازه به خاطر اینکه از کابل زیادی استفاده می شود ،به مراتب هزینه های بیشتری برای سازنده سازه به همراه خواهد داشت.
ویژگی خاص این گونه نما زیبایی منحصر به فرد آن می باشد.
اجرای نمای اسپایدری با کابل نسبت به روش های دیگر اجرای اسپایدر ،پر هزینه تر است.
نمای اسپایدر نیز مانند تمامی نماهای ساختمانی دارای مزایا و معایبی میباشد که کاربرد آن را در شرایط خاصی محدود میکند:
قیمت نمای اسپایدر برای پروژه های مختلف ،می تواند متفاوت باشد که این امر به موارد زیر بستگی دارد:
قابل توجه جامعه مهندسین، انبوه سازان، برج سازان، آرشیتکت ها و معمارین عزیز، نگین شرق برای شما تخفیف همکاری لحاظ کرده است